Nyitókép: Pixabay

Felkavaró részletek derültek ki a pályi boncmesterről

Infostart
2020. június 22. 12:36
Vödörben tárolta otthon elhunyt emberek maradványait. Kemény büntetés jöhet.

Egyetemi patológián dolgozott évtizedeken át profin, kollégái szerint azonban bicskanyitogató stílusban kommunikált az a 60 év körüli boncmester férfi, aki a gyanú szerint hazavitte elhunyt emberek testrészeit, kertjében, vödrökben tárolta azokat később. A lopásról most a Blikk közöl részleteket.

A férfi nem holttesteket lopott el, hanem amputált testrészeket vagy abortumokat, amelyeket vizsgálat után zsákba vagy lezárt koporsóba gyűjtenek, így adja át a boncmester a halottszállítónak. De a boncmestert már nem ellenőrzik, hogy minden testrész megvan-e.

A bonctermi előírások nagyon szigorúak, a tevékenységről jegyzőkönyv készül, a patológus (orvos) munkája után következik a boncmesteré, ő helyezi vissza a szerveket a holttestbe, megtisztítja azt, és előkészíti a temetésre vagy a hamvasztásra.

A mostani eset előtt Szeles Géza igazságügyi orvos szakértő értetlenül áll, józan ésszel csak az elképzelhető, hogy a testrészekből preparátumok készülnek, oktatási céllal, de ami ezúttal történhetett, az minden rémálmát felülmúlhatja.

A lap úgy tudja, nagyon sok testrészről van szó ezúttal, és mindet azonosítani kell DNS-vizsgálattal, amelynek költsége 100 milliós is lehet - ezt pedig a gyanúsított állhatja, ha bűnösnek bizonyul.