Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Felkavaró részletek a Deák téri kettős gyilkosságról

Infostart
2020. május 23. 08:09
A születésnapját ünnepelte az a 18 éves, intézeti fiatal, aki bandában támadt egy társaságra péntek hajnalban.

A fiú a tömegverekedésben előkapta a kését, amivel összekaszabolta áldozatait. Társai közben ütötték-verték a földön fekvő fiúkat, fejbe és hasba rugdosták őket, három lány próbálta leállítani a támadókat, de hiába - írja a Blikk.

A földön vérben fekvő fiatalokat próbálták a barátaik, majd a rendőrök újraéleszteni, nem sikerült, egyikük 16 a másik 21 éves volt.

A gyilkos fiatal elrohant, közben egy autó alá dobta a kést. Menekülését rögzítették a térfigyelő kamerák. Nem jutott messzire, 10 perc alatt elfogták a rendőrök.

Mint arról az Infostart is beszámolt, péntek hajnalban tömegverekedéshez riasztották a rendőröket az V. kerületi Deák térre. Hajnali 3:40-kor kapták a bejelentést, öt percen belül a helyszínen voltak, de a két megkéselt fiatal ekkor már nem élt. Sajtóhírek szerint olyan súlyosak voltak a sérüléseik, hogy ha a mentők a támadás pillanatában ott vannak, akkor sem tudták volna megmenteni őket. A rendőrség hat személyt állított elő az V. kerületi rendőrkapitányságra.

A Blikk szerint a tömegverekedés összes résztvevőjének volt már dolga a hatósággal. A nyomozók, akik kockáról kockára elemzik a térfigyelő kamerák felvételeit, hogy tisztázzák, kinek mi volt a szerepe a tragédiában.