Nyitókép: Pixabay.com

Fordulat jöhet a kizuhant kistarcsai gyermek ügyében

Infostart
2018. december 10. 11:51
Hamarosan szembesíthetik egymással a hazugságvizsgálaton megbukott anyát és a tragédia előtt a hároméves kislányra felügyelő keresztszülőt.

Másfél éve húzódik a kistarcsai lakás negyedik emeletéről kizuhant 3 éves kislány ügye. Mostanra - mint a Blikk írja három gyanúsított van, a gyermek anyja, az apja és a felügyelettel megbízott keresztanya.

Utóbbi - ügyvédje szerint - telefonüzenetekkel tudja bizonyítani, hogy a szülők pontosan tudták, reggel 6-kor befejezi bébiszitteri szolgálatait, a szülők azt állítják, fogalmuk sem volt arról, hogy tényleg egyedül marad a kislányuk,

az anya viszont megbukott a hazugságvizsgálaton.

Varga Zoltán, a keresztszülő ügyvédje szerint komoly fordulat várható az ügyben. Védence tudja, hogy hibázott, de mások bűnéért nem kíván felelni, az üzenetek pedig rendelkezésre állnak, hogy bizonyítsa, reggel 6-kor el kellett mennie a lakásból. Az ügyvéd szerint ráadásul rekonstruálható, hogy

a gyermek 10 percet tölthetett egyedül, ez idő alatt kellett felébrednie, valahogy meginnia a szervezetébe került alkoholt, téli ruhába öltöznie, fotelt húzni az ablakhoz és arra felmászni.

Szerinte márpedig ez nem életszerű.

Korábban a szakértők a tragédia helyszínén rekonstruálták a kislány életének utolsó perceit. Azt vizsgálták, hogy a hároméves gyermek képes lehetett-e nehéz bútorokat mozgatni, illetve kinyitni egy tetőtéri, speciálisan működő bukóablakot.