Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Friss hírek a Jókai utcai házomlásban megsérült balerináról

Infostart
2022. szeptember 2. 12:27
Szentmisén imádkoztak munkatársukért a Budapesti Operettszínház művészei.

Június 27-én házomlás történt Terézvárosban: az Aradi utca és Jókai utca sarkán a homlokzati fal és tetőszerkezet elemei hullottak az utcára, az éppen arra járó gyalogosokra és az utcán parkoló autókra. A balesetben megsérültek egy 26 éves balerina is, aki éppen táncpróbára ment párjával. A súlyos koponya- és gerincsérülései miatt egy komplikált életmentő műtétsorozaton esett át. A legfrissebb hírek szerint a baleset után több mint két hónappal a táncosnő elhagyhatta az intenzív osztályt, jelenleg pedig egy rehabilitációs intézetben kezelik – írja az Index.

A Budapesti Operettszínház közleménye szerint augusztus 28-án a színház vezetői és művészei hálaadó szentmisén vettek részt, ahol a júniusi terézvárosi házomlás során súlyos sérüléseket szenvedett ifjú táncművészük teljes felépüléséért imádkoztak az Avilai Nagy Szent Teréz Plébániatemplomban.

A Budapesti Operettszínház vezetése folyamatos, napi kapcsolatban áll munkatársuk közvetlen hozzátartozóival, sőt, amint arra lehetőség nyílt, személyesen is meglátogatták a művészt az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben, ahová az Országos Baleseti Intézetből történt áthelyezését Tóth Nikolett folyamatos javulása, erősödése tette lehetővé.

A közleményben kiemelték, hogy a táncművészük kedélyállapota kifejezetten jó, a rá jellemző szorgalommal végzi a gyógytornagyakorlatokat, és bízik a teljes felépülésben.