Nyitókép: Cronkshaw Fold Farm/Facebook

Berobbant a kecskebérlő-biznisz a Zoom-hívásoknál

Infostart
2021. február 3. 17:08
Az angliai Rossendale-ben élő Dot McCarthy, a Cronkshaw Fold Farm tulajdonosa viccnek szánta ötletét, de végül nagyon bejött neki.

A 2020 elején kitört koronavírus-járvány rengeteg vállalkozást sodort olyan nehéz helyzetbe, amilyennel korábban még soha nem találkoztak. Ez történt az angliai Rossendale-ben élő Dot McCarthyval is, aki a pandémia előtt többek között esküvőknek biztosított helyszínt a farmján. A lezárások miatt azonban elesett ettől a bevételi forrástól, ezért úgy gondolta, mással próbálkozik: bérbe adja a kecskéit a Zoom-hívásokhoz – számolt be a Hvg.hu.

McCarthy a BBC-nek úgy nyilatkozott, eredetileg viccnek szánta a dolgot, és azt szerette volna, ha az embereknek egy kicsit jobb lesz a kedvük. Ezért kitalálta, hogy hívásonként 5 fontért – nagyjából 2000 forintért – lehet „kibérelni” a kecskéit.

Az igazi meglepetés azután érte, hogy feladta a hirdetését. Másnap reggel több mint 200 felkérés volt a fiókjában olyanoktól, akik mind hajlandóak voltak fizetni a kecske-cameóért. Mint mondta,

a lezárások óta több mint 50 ezer fontot, vagyis több mint 20 millió forintot keresett az ötlettel,

így nem csak az alkalmazottait tudta megtartani, de a farm fejlesztésére is futotta belőle.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!