Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Az MSZP lemondott társelnöke elárulta, mire költik az eladott pártszékház árát

Infostart
2024. szeptember 24. 13:12
Komjáthi Imre az ATV műsorában arról is beszélt, hogy elindulna-e újra az elnöki posztért.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, utolsó nagy értékű ingatlanjától, vagyis a Villányi úti pártházától is megvált a Magyar Szocialista Párt (MSZP) a tavasszal. A 6828 négyzetméteres telken található ingatlant – amelyben az Edutus Egyetem is működött – az a Recorde Alapkezelő Zrt. által kezelt RFR Ingatlanalap vásárolta meg, amely a Concorde Csoport tagjaként jött létre erre a projektre idén februárban.

Minap az ATV műsorában többek között arról kérdezték Komjáthi Imrét, az MSZP lemondott társelnökét, hogy mi lett a sorsa a pártszékházra kapott pénznek. „A Villányi úti MSZP-székház eladásának összege üzleti titok, azt egy alapítvány kezeli, amelynek feladata, hogy a pénzt a szociáldemokrácia terjesztésére költsük” – idézi szavait az Index.

A rendszerváltás után az MSZMP jogutódjaként több száz ingatlannal rendelkezett az MSZP. A párt vagyona az évek alatt jelentősen lecsökkent. Legértékesebb épületei közé tartozott a Köztársaság téri, valamint a Jókai utcai központi épület is, amelyet szintén eladtak.

Ismeretes, a júniusi választási kudarc után Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre is lemondott társelnöki tisztségéről szeptember 28-i dátummal. Az ATV beszámolója szerint az MSZP kongresszusa szeptember 28-án módosít alapszabályt, ennek része a társelnöki rendszer megszüntetése vagy megtartása. Komjáthi Imre azt mondta, ha egy vezetője lesz a pártnak – ahogy az most szerinte úgy tűnik, trend a politikában –, akkor elindul az elnöki posztért.