Nyitókép: MTI/Vajda János

Reagált Lázár János Vitézy Dávid MÁV-os kritikáira

Infostart
2024. augusztus 27. 14:39
Adok-kapokká változott az építési és közlekedési miniszter, illetve a volt közlekedési államtitkár, az LMP támogatásával a főpolgármesteri címért is indult politikus vitája a vasárnap este a Keleti pályaudvarnál kisiklott szerelvény ügye kapcsán.

Helyreállt a vasúti közlekedés a Keleti pályaudvaron és az oda csatlakozó vasúti vonalakon. Mint Lázár János építési és közlekedési miniszter a Facebookon írta, a teljes országra kiterjedő rendkívüli váltóvizsgálatok zajlottak.

Válaszolt Vitézy Dávid előző napi kritikáira is – a volt közlekedési államtitkár az elmaradt fejlesztéseket sorolta és közölte: nem maradhat így a MÁV-val kapcsolatos állami közlekedéspolitika. Lázár János azt írta, "Magyarország legaktívabban facebookozó szakértője, aki egész életében a Fidesz politikai támogatásával érhetett volna el sikereket, árulásszámba menő csúsztatásokkal uszít a MÁV ellen. Közlekedési szakértőként folyamatosan elárulja volt kollégáit, a vasutasokat, azokat, akik valóban mozgásban tarják az országot. Azok a fejlesztések, amelyekre hivatkozik és amelyeket a szankciós infláció miatt át kellett ütemeznünk, eddig a hétvégéig semmiképpen sem valósultak volna meg. Még akkor sem, ha Vitézy Dávid főpolgármesterség előtti másik álma, a közlekedési minisztersége megvalósul."

Hozzátette: a MÁV pályái és szerelvényei nem Vitézy hiánya vagy az én miniszterségem miatt olyanok, amilyenek, hanem az elmúlt 30 év mulasztásai miatt. Ráadásul ebből is az elmúlt 15 évben történt a legtöbb fejlesztés, aminél persze sokkal több kell, ezért hirdetett ötpontos közlekedési akciótervet.