Nyitókép: Pexels.com

Elképesztő halóriás akadt a horogra – képek

Infostart
2024. augusztus 17. 09:21
Az eddigi országos rekordot jócskán meghaladó dévérkeszeget csalta horogra egy horgász a Rába-folyóból. Ahhoz, hogy hivatalosan is új csúccsá váljon, a Magyar Országos Horgász Szövetségnek (Mohosz) hitelesítenie kell a fogást, de erre minden esély megvan, mert két másik horgász is tanúsítja, és hitelt érdemlő fényképek is készültek.

Szenzációs események zajlottak le szerda éjszaka a Rába-folyó magyarlaki szakaszán, ahol Meskó Gábor az eddigi legnagyobb méretű dévérkeszeget emelte ki a folyóból – közölte a hírt a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a közösségi oldalán.

A Vas vármegyei pecásnak feeder bottal és vastaggilisztával csalizva 23 óra 15 perckor sikerült partra hoznia a lenyűgöző, 67 centiméter hosszú, 7,250 kilogrammos óriást (a kerületét nem mérték meg).

A fogásnak két tanúja is volt: Meskó Zoltán és Baráth Sándor, akik megerősítették az esemény részleteit. Meskó Gábor az öreg dévért kíméletesen visszaengedte a Rábába, hogy tovább élhesse életét.

A hatalmas fogást regisztrálták a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) országos rekordlistáján, és jóváhagyás esetén új rekord születhet.

A hírt szintén közlő pecaverzum.hu azt írja, hogy a Rába idén ontja magából a rekordméretű dévéreket.

Molnár György március 29-én egy 6,13 kilogrammos, 74 centiméter hosszú példányt akasztott a csörötneki szakaszon, amivel megdöntötte a szintén a Rábából fogott, 2014 óta fennálló országos csúcsot, a 6,02 kilót, amelyet Kiss Ferenc tartott.

Ezt egy nappal később, március 30-án Lónai Endre tetézni tudta, és a Rába-Nick térségi szakaszán egy 6,260 kilós dévért emelt ki a folyóból.

Meskó Gábor mostani 7,250 kilós hala tehát messze-messze felülmúl minden eddigi rekordot.