Nyitókép: Pixabay/MarkusSteinacher

Lázár János nagy bejelentést tett a Fertő tóról

Infostart
2024. július 12. 13:21
Lázár János építési és közlekedési miniszter Facebook-bejegyzésében azt írta, a Fertő tavi beruházás korábbi, a tájba nem illeszkedő terveihez képest sokkal visszafogottabb formában valósul meg, környezetkárosítás nélkül, rendezett állapotokat teremtve.

A Építési és Közlekedési Minisztérium novemberben írt ki új közbeszerzést a Fertő tavi beruházásra. Ehhez képest a miniszter a korábbinál jelentősen visszafogottabb beruházást vizionál: az eddigi 77 hektárral szemben csak 47 hektáros lenne a vízitelep, és a fejlesztést két ütemre tagolnák, az elsőből kikerült például a tóparti, 100 személyes szálloda – írja a Pénzcentrum.

A kikötő építése hamarosan befejeződik, már az utolsó infrastrukturális munkák zajlanak. Lázár János közölte, minden szükséges engedély rendelkezésre áll, és a helyiek, a vitorlázók, valamint horgászok hamarosan visszakaphatják a területet.

Célja egy olyan partszakasz létrehozása, amely a környezeti értékeket megőrizve kulturált körülményeket biztosít. A fejlesztést két ütemben valósítják meg, az első ütemben elmarad például a korábban betervezett szállodaprojekt, ám a Natura 2000-es védelem alá eső tópart egy részére várhatóan így is parkoló, kikötő és egy huszonhat házas apartmankomplexum fog épülni.