Nyitókép: Magyar András/Facebook

Az MSZP-ből "igazoltak" polgármesterjelöltet a kormánypártok Dunaújvárosban

Infostart
2024. április 3. 13:39
A 2021-es ellenzéki előválasztásig Magyar András még a helyi MSZP-szervezet elnöke volt, ma már "integratív személyiség" a Fidesz-KDNP szerint.

Az MSZP egykori helyi politikusa dunaújvárosi alapszervezeti exelnöke, Magyar András lesz a Jövő Új-Városáért Egyesület (JUVE) és a Fidesz-KDNP közös polgármesterjelöltje Dunaújvárosban.

„Célunk, hogy Dunaújváros öt elvesztegetett év után újra a siker és a fejlődés útjára álljon” – írta az indulását bejelentő Magyar a Facebookján, melyhez a térség fideszes országgyűlési képviselője, Mészáros Lajos is gratulált, és „integratív személyiségnek” nevezte az átigazolt politikust, aki „egyaránt meg tudja szólítani a különböző politikai nézetű városlakókat”. Mindezt a 24.hu vette észre.

2019 októberében az egykori jobbikos országgyűlési képviselőt, Pintér Tamást az ellenzéki összefogás jelöltjeként elsöprő többséggel választották polgármesterré a hagyományosan baloldali iparvárosban. Idén nyáron ő is elindul majd a Rajta Újváros! Egyesület színeiben.

Magyar András 2021-ben volt kénytelen távozni az MSZP-ből, miután a 2021-es ellenzéki előválasztás után lehülyegyerekezte és lesenkizte az összellenzéki jelöltet, Kálló Gergelyt.