Nyitókép: Pixabay

Szállásfoglalások: felpörgött az érdeklődés a március 15-i hosszú hétvége iránt

Infostart / InfoRádió - Szabó S. Gergő
2024. március 12. 07:30
A március 15-i hétvége még a húsvéti időszaknál is népszerűbb a szálláskeresők körében – derült ki a Szállás.hu friss adataiból. A portál szóvivője kiemelte, hogy Eger, Budapest, Pécs, Gyula és Zalaegerszeg a közelgő hosszú hétvége legkeresettebb úti célja.

Néhány hete még az látszott, hogy a két tavaszi hosszú hétvége közül a húsvét lesz a népszerűbb, mára viszont kiderült, hogy a március 15-i hosszú hétvége iránt is élénkült a kereslet – mondta az InfoRádióban Kelemen Lili, a Szállás.hu szóvivője. Hozzátette, a közelebbi hosszú hétvégét inkább a last minute foglalások élénkítették, olyannyira, hogy

jelenleg több foglalás van ezekre a napokra, mint húsvétra.

A szóvivő azt is elárulta, hogy a vendégeket egyértelműen a pihenés és a rekreáció mozgatja, olyannyira, hogy a foglalások közel 40 százaléka wellness szálláshelyre szól, illetve harmaduk hotelt választott.

A Szállás.hu adatai szerint Eger, Budapest, Pécs, Gyula és Zalakaros vezeti a legnépszerűbb városok listáját, de Hévíz, Hajdúszoboszló, Szeged, Sárvár és Siófok is felkerült a legkeresettebb települések közé. Mind a foglalások darabszáma, mind vendégéjszakák száma ezt a listát eredményezné, csupán a sorrend módosulna némileg. Régiós viszonylatban Észak-Magyarországra, a Nyugat-Dunántúlra és a Balaton környékére foglalták a vendégek a legtöbb vendégéjszakát a hosszú hétvégére.

A portál szóvivője szerint a szállástípusokat tekintve továbbra is népszerűek az apartmanok, a vendégek negyede választ ilyen szállást. A foglalók ötöde a vendégházra voksolt, 13 százalékuk pedig panzióban szeretné tölteni a hosszú hétvége napjait. Megjegyezte, csupán 4 százalék azok aránya, akik egyéb típusú szállást választottak.

A foglalások időtartama kapcsán Kelemen Lili elmondta,

a vendégek igyekeznek kihasználni a három napot, így az átlagos foglalási hossz két éjszaka.

Arra is kitért, hogy a SZÉP-kártya mozgatja a szállásokat, és most, a hosszú hétvégék apropóján is már egész évre előrevetítve látható, hogy januártól a cafeteria-kártyát ismét a vendéglátásra lehet használni, hideg élelmiszerre nem. Ez pedig tovább élénkíti a foglalási kedvet a belföldi úti célok felé.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
A hosszú hétvége és a szállások - kokárda helyett bikini - Kelemen Lili, a szállás.hu szóvivője
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást