Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Borkai Zsolt szexképeiről volt szó a bíróságon, sokan látták a fotókat

Infostart
2023. november 23. 21:09
Folytatódott az Ördög ügyvédje-per, arról is szó volt, hogy hol találták meg Borkai Zsolt jachton készült szexképeit.

Az informatikai szakértő is beszélt a csütörtöki tárgyaláson. Eszerint a Czeglédy Csabától lefoglalt eszközökön többek között szerepeltek képek a jachtos szexvideóról és képernyőfotók az Ördög ügyvédje blogról, ám azt nem sikerült minden kétséget kizáróan megállapítani, hogy a publikálásuk előtt kerültek-e oda - áll a a tárgyalásról tudósító a Blikk cikkében.

Az ügyészség szerint a Demokratikus Koalíció szombathelyi képviselője kérte meg a II. rendű vádlottat, H. Cs.-t, hogy 2019 szeptemberében hozzon létre egy Facebook-profilt, amellyel kezelték és hirdetéssel népszerűsítették a Borkai Zsolt akkori győri polgármester horvátországi szexvideóit közzétevő, titokzatos „Ördög ügyvédje” oldalt.

A meghallgatottak arról beszéltek, hogy már a netre kikerülésük előtt látta a felvételek egy részét, és elég hamar az volt a sejtésük, hogy Czeglédy Csaba áll a városvezető le- és megbuktatása mögött.

A tárgyalás után a lap megkérdezte Czeglédy Csabát, vajon mi ennek az oka. A válasz szerint a kormánypárti sajtó erőlteti ezt. A felolvasott tanúvallomások közül ketten-hárman konkrétan Kubatov Gábor pártigazgatóhoz voltak bekötve - nyilatkozta a baloldali ügyvéd-politikus.

Szerinte azért voltak nála a képek mert

egy megbízója feljelentést akart tenni Borkaiék ellen Horvátországban.

A DK-s politikus védekezésének talán legtöbbször megismételt pontja az volt, hogy a hatóságok nem tudták kideríteni, miként, mikor, kitől került volna hozzá a szexvideó.