Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Újabb részletek a börgöndi repülőgép-balesetben megsérült gyermek állapotáról

Infostart
2023. szeptember 13. 14:08
Naponta többször műtik a budapesti Bethesda Gyerekkórház intenzív osztályán.

Huszonnégy órás megfigyelés alatt tartják a budapesti Bethesda Gyerekkórház intenzív osztályán, mert még mindig válságos az állapota annak a kislánynak, aki súlyos égési sérüléseket szenvedett vasárnap a börgöndi repülőnapon.

Mint arról az Infostart is több cikkben beszámolt, bemutatórepülés közben lezuhant egy sportrepülő a Székesfehérvárhoz közeli reptérnél. A gép, fedélzetén két emberrel egy parkoló autóba csapódott, majd kigyulladt. A tragédiában két ember életét vesztette, hárman súlyos égési sérüléseket szenvedtek.

A súlyos égési sérüléseket szenvedett kislány állapota jelenleg is válságos, ám a szülei már jobban vannak, őket a Honvédkórházban ápolják. A TV2 Tények úgy tudja, a gyermeket többször meg kellett műteni. Lélegeztetik, de még mindig életveszélyben van. A szüleivel együtt másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett.

"Ha másod- vagy harmadfokú az égési sérülés, akkor az esetek zömében műtéti kezelés válik szükségessé, a kiterjedéstől függően. 6-8 műtétet is jelenthet egy kezelés" – mondta a gyerek orvosa, közölve: a kislányt naponta többször műtik, de még válságos az állapota. Az orvos szerint a lángok mély égési sérüléseket okoztak, a robbanás miatti légtömeg pedig belső károsodást, sőt, a tüdő is sérülhetett.