Nyitókép: Unsplash.com

Honvédségi helikopter indul Törökországba

Infostart
2023. szeptember 7. 19:00
A Magyar Honvédség repülőgépével indulnak segíteni a magyar barlangi mentők Törökországba. A Magyar Honvédség repülőgépével indulnak segíteni a magyar barlangi mentők Törökországba - jelentette be a honvédelmi miniszter Budapesten.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, olaszországi hivatalos útja után közölte: a Honvédelmi Minisztérium segítségét kérte a Magyar Barlangi Mentőszolgálat egy, törökországi kutatóexpedíció során rosszul lett barlangász mentésében.

A BMSZ tájékoztatása szerint a több mint ezer méteres mélységben tartózkodó barlangász olyan állapotban van, hogy csak összehangolt mentőakcióval lehet stabil állapotban felszínre hozni, ehhez azonban létfontosságú a feladat ellátására jelenleg egyedüliként alkalmas és felkészült magyar orvoscsoport mielőbbi helyszínre juttatása.

A miniszter aláhúzta: a Magyar Honvédség Airbus A-319-es repülőgépe - a felkészítés és a szükséges ellenőrzések után - készen áll a feladatra. A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség folyamatosan figyelemmel kíséri a fejleményeket, és minden lehetséges segítséget megad a mentőakcióhoz - közölte a Honvédelmi Minisztérium.

(A nyitókép illusztráció.)