Nyitókép: budapesttuning.hu

Feltuningolják Budapestet - 10 ötlet valósul meg

Infostart / MTI
2023. július 13. 07:03
Evezés és főzős-zenés fesztivál, dzsessz-estek, pop-up és járdakoncertek, zöld piac, kiállítások - sokféle programmal találkozhat a közönség városszerte.

Tíz ötlet nyert a Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapest Brand nZrt. által meghirdetett, városélményt nyújtó programokra kiírt pályázaton - közölte a Budapest Brandt nZrt. A városélményt nyújtó kulturális programok, művészeti produkciók és kísérleti projektek megvalósítására indított pályázatot második alkalommal hirdette meg 2023-ban Budapest önkormányzata. A Budapest Tuning szabadtéri aktivitások, találkozási pontok és közösségi funkciók létrejöttét ösztönzi a városban.

A pályázat célja, hogy a kiválasztott projektek új, rendhagyó városhasználati helyzeteket teremtsenek.

Az első projekt, a Budapest Átevezés vasárnap valósul meg a Valyo - Város és a folyó egyesület szervezésében. Budapest egyesítésének 150. évfordulója alkalmából 150 evezős vízi eszköz halad át a városon a Római parttól a Kopaszi-gátig. A kikötés helyszínén főzéssel és zenével várják az érdeklődőket. A projekt célja, hogy minél több budapesti tapasztalhassa meg a városi evezés élményét.

Az idei 10 nyertes, megvalósuló ötlet között található többek között A hétvégi vendégség nevű, a 19. kerület rejtett kincseit bemutató projekt; valamint a nagytétényi Duna-partra szervezett közösségi fesztivál, melynek célja, hogy a 22. kerületi Duna-parti szakaszt élettel töltsék meg, átélhetővé tegyék a folyó közelségét. Hat héten keresztül kulturális eseményeket rendeznek júliustól szeptemberig a helyszínen.

Szintén a nyertes projektek között van a Jazz Jam Maraton elnevezésű program, melynek részeként a szervezők augusztus 26-án a Jászai Mari térnél, a Hollán Ernő utcában nyárzáró, kültéri dzsessz-esten várják az érdeklődőket.

A nyertes programokról és a megvalósítási időpontokról bővebb információk a www.budapesttuning.hu weboldalon találhatók - áll az összegzésben.