Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Egy Párbeszéd-politikus utalt valutában félmilliárd forintot Karácsony Gergely mozgalmának

Infostart
2023. június 27. 08:15
A 2022-es magyarországi országgyűlési választások külföldi befolyásolásával kapcsolatos titkosszolgálati jelentés szerint a Karácsony Gergely által alapított mozgalomhoz mintegy fél milliárd forint érkezhetett.

A magyarnemzet.hu azt írja, hogy a Karácsony Gergely által alapított Kilencvenkilenc Mozgalom Egyesült számlájára rendszeresen érkezett nagyobb összegű adomány. A befizető szinte minden esetben a mozgalom hivatalos képviselője Perjés Gábor, a Párbeszéd politikusa volt. Perjés korábban annál a cégnél dolgozott, amelynek vezérigazgatója öt évig Bajnai Gordon volt.

Ebből a portál arra következtet, hogy a jelentős összegű adományok valószínűleg külföldről érkezhettek. Úgy tudni, Perjés tizenkilenc alkalommal összesen 506 millió forintot fizetett be a számlára.

A tranzakciók nagyobb része valutában történt. A jelentés szerint „összesen 917 695 euró és 3900 angol font készpénzbefizetés valósult meg a számlán a vizsgált időszakban”.

A magyarnemzet.hu emlékeztet rá, hogy a Márki-Zay Péter volt baloldali kormányfőjelölt nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalom 1,85 milliárd forintnyi támogatást kapott külföldről az Action for Democracy (AD) nevű szervezeten keresztül. Az AD-t pedig az a Korányi Dávid vezeti, aki korábban Karácsony Gergely és Bajnai Gordon tanácsadójaként is ténykedett.