Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Nincs apelláta, hiába "polgármesterkedik" Szekszárdon Ács Rezső

Infostart
2023. június 21. 12:56
A kormányhivatal jogosnak tartotta a szekszárdi közgyűlés határozatát, miszerint menesztették Ács Rezsőt Szekszárd polgármesterét.

A szekszárdi önkormányzat tagjai sokáig nem tudták, hogy az általuk visszahívott polgármester hivatalban van vagy sem. Ács Rezsőt összeférhetetlenség miatt május végén mentette fel városvezetői tisztségéből a testület, de ezt a döntést a polgármester nem fogadta el, így jogi útra terelte az ügyet.

A fideszes polgármester a testület döntését követően továbbra is bejárt a hivatalába, és polgármesternek tekintette magát. Az ATV Híradójának azonban a kormányhivatal szerdán azt a tájékoztatást adta, hogy jogosnak tartják a szekszárdi közgyűlés határozatát, miszerint menesztették a város polgármesterét, Ács Rezsőt.

Hozzátették: a mai naptól már hivatalos, hogy a városvezető nem gyakorolhatja tovább jogköreit a tolnai megyeszékhelyen, így már csak civil emberként léphet be az önkormányzat épületébe. Irodáját ki kell ürítenie, emellett hivatali telefonját és autóját is vissza kell adnia. Mostantól munkabér sem jár számára.