Nyitókép: MTI/Varga György

Ezért volt a hatalmas dugó az M0-áson

Infostart
2023. június 9. 17:26
Tüntettek a turbókörforgalomnál.

Ahogy arról az Infostarton beszámoltunk péntek délután demonstrációt tartottak az M0-ás budakalászi körforgalmánál.

A 24.hu helyszíni beszámolója szerint mintegy 25 autó zárta délután három óra után a Megyeri Híd budakalászi lehajtóját.

Az emberek szerint a kormány szerintük nem tesz érdemi lépéseket az M0-ás továbbépítésért, ez pedig rossz hatással van Budakalászra és a település környékére egyaránt.

Mint írták a figyelemfelhívó demonstráció előtt, Budakalász és a környék települései fuldokolnak az átmenőforgalomtól.

Forián-Szabó Gergely, a demonstráció főszervezője, Budakalász független alpolgármestere az MTI-nek elmondta: 15 éve, a Megyeri híd megépülése óta várnak az M0-s folytatására; azóta az autóút forgalma "rázúdul a környező településekre", jelentősen befolyásolva a térség mintegy 100 ezer lakosának életminőségét.

Emlékeztetett arra, hogy az északi szektor, vagyis a 10-es és 11-es főút közötti szakasz megvalósítása 2012 óta nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházás, ám a munkálatok még a tervezésig sem jutottak el. Felidézte, hogy a tervek elkészítésére múlt év decemberében végre megkötötték a megállapodást, ám az csak akkor lép életbe, ha a kormány pénzt ad a munkára.

A demonstráció a forgalomban különösebb fennakadást nem okozott, mert az autósok a szomszédos turbó-körforgalomból ki tudtak hajtani Szentendre és Budakalász felé.