Nyitókép: Pixabay

Megvan Budapest 10 legdrágább utcája

Infostart
2023. január 8. 12:11
Van néhány városrész, ami hosszú évek, sőt évtizedek óta vezeti a budapesti lakásárlistákat, de vannak kedvenc utcák is.

Ahogy az Infostart is megírta, ezek közé tartozik az V. kerület a belvárosban, valamint a budai oldal I., II. és XII. kerülete. Ezek mellett a XI. kerületben és a VI. kerületben is fel-feltűnnek kiugróan drága ingatlanok, gyakran viszont egy kerület vagy irányítószám-körzet átlagárát a nagy mennyiségű új építésű projekt magasabb lakásárai húzzák fel, lásd a IX. kerület esetét.

Vannak azonban egy-egy kerületben különösen népszerű utcák - a Portfolio most összeszedte a főváros 10 legdrágább utcáját, ezekben kell a legtöbbet fizetni a lakásokért.

A KSH "Ingatlanadattár, Magyarországi lakásárak, 2005-2021 kiadványa" szerint három olyan utcája volt Budapestnek, ahol bőven 2 millió forintos négyzetméterár felett cseréltek gazdát a lakások, míg a tíz legdrágább utca utolsó helyén is a másfél millió forintot közelítették.

A tíz legdrágább utca Budapesten az eladott lakások átlagára szerint (az összegek kerekítve):

  1. Orom utca (I.): 2,5 millió forint/négyzetméter
  2. Kossuth Lajos tér (V.): 2,4 millió forint/négyzetméter
  3. Verecke lépcső (II.): 2,3 millió forint/négyzetméter
  4. Virányos út (XII.): 1,9 millió forint/négyzetméter
  5. Remetehegyi út (III.): 1,7 millió forint/négyzetméter
  6. Csalán út (II.): 1,6 millió forint/négyzetméter
  7. Dísz tér (I.): 1,5 millió forint/négyzetméter
  8. Gombócz Zoltán utca (XI.): 1,4 millió forint/négyzetméter
  9. Dorottya utca (V.): 1,4 millió forint/négyzetméter
  10. Úri utca (I.): 1,4 millió forint/négyzetméter

A portál megjegyzi, hogy a 2022-es adatokból összeállított listát is érdemes lesz majd figyelni, ugyanis 2021 és 2022 második fele között jelentős, 20 százalék feletti áremelkedés ment végbe a lakáspiacon.