Nyitókép: MTI Fotó: Komka Péter

Ismét veszélybe került a miskolctapolcai barlangfürdő

Infostart
2022. december 20. 08:36
A jelenlegi döntés szerint január 8-ig érkezhetnek vendégek a létesítménybe, ám utána két hétre biztosan bezár.

A miskolctapolcai barlangfürdő 65 millió forint veszteséget termelt, amit az üzemeltető Miskolci Fürdők Kft.-nek és a városvédelmi alapnak kell lenyelnie – írja az Index.hu.

Mint korábban az Infostart is megírta, október 3-án úgy döntött Miskolc városvezetése, hogy az energia-veszélyhelyzet miatt bezárja a miskolctapolcai barlangfürdőt. Október 28-án azonban a helyi vállalkozók, a megyei iparkamara és az önkormányzat együttműködéséből újranyitott a fürdő. A megegyezés szerint Miskolc a városvédelmi alapból finanszírozza a működés költségeit, a vállalkozók pedig a Miskolci Fürdők Kft.-vel kötendő egyedi megállapodások révén anyagilag járulnak hozzá a barlangfürdő nyitvatartásához.

A miskolci közgyűlés legutóbbi ülésén kiderült:

eddig mindössze 4,5 millió forint folyt be a vállalkozások által ígért összegből.

Ugyanakkor a barlangfürdő ősszel mintegy 65 millió forint veszteséget termelt, amit az üzemeltető Miskolci Fürdők Kft.-nek és a városvédelmi alapnak kell lenyelnie.

A januári zárvatartás alatt a tervek szerint befejezik az ősszel megkezdett felújítási munkálatokat, de arról, hogy utána lesz-e újranyitás, még korai beszélni – írta a boon.hu.