Nyitókép: Illyés Tibor

Új jegyet tesztel a BKK

Infostart
2022. november 3. 13:33
A próbaidőszakban a 100E reptéri buszon érintésmentes bankkártyával válthatnak jegyet az utasok.

A Budapesti Közlekedési Központ a Mastercarddal, a Monet+-szal és a K&H-val közösen egy olyan technikai megoldás tesztelésébe kezd, amely még gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a közösségi közlekedés használatát – közölte a BKK.

Az ügyfeleknek a próbaidőszak során a 100E reptéri busz vonalán nem lesz másra szükségük, csupán egy érintésmentes fizetési funkcióval ellátott fizikai, vagy digitalizált bankkártyára. Az újszerű technológiának köszönhetően a BKK ügyfelei előzetes regisztráció nélkül, bankkártyájuk, okostelefonjuk, vagy okosórájuk segítségével használhatják a 100E repülőtéri járatot. A tranzakcióval egyszerre az érvényesítés is megtörténik, az ügyfelek bankkártyája pedig alkalmassá válik arra, hogy később, egy esetleges ellenőrzés esetén igazolják az utazási jogosultságot.

Ez a fajta megoldás a hagyományos bankkártyás fizetésnél gyorsabb, és automatikusan az adott járat használatához tartozó tarifát – például a 100E járaton a repülőtéri vonaljegy ellenértékét – terheli az ügyfelek bankkártyáján.

A kísérleti időszak várhatóan 2023 elején indul, első lépésként a 100E reptéri busz vonalán. Kedvező tapasztalatok esetén a BKK további járatra is kiterjeszti a tesztet.