Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Reagált az ELTE a távoktatásról szóló hírekre

Infostart
2022. augusztus 15. 12:45
Közleményben reagált a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem azokra a sajtóban megjelent információkra, amik szerint az intézmény vezetése novembertől márciusig tartó távoktatásra készül, így spórolva a rezsiköltségeken.

Az intézmény közleményében a következőket írja: az ELTE-n jelenleg is zajlik az energiaszolgáltatókkal a jövő évre vonatkozó szerződések előkészítése.

Az idei évben az energiaárrobbanás hatása csak részlegesen érinti az egyetemet, így

az árváltozások az egyetemi működés megszokott rendjét kevésbé befolyásolják.

Az egyetem kancellári vezetése a fenntartó Kulturális és Innovációs Minisztériummal, az akadémiai vezetéssel, a karok vezetőivel és a Hallgatói Önkormányzat képviselőivel közösen fogja kidolgozni azokat az alternatívákat, amelyek biztosíthatják, hogy

lehetőség szerint a jelenléti órák száma ne csökkenjen,

az egyetemen zajló szakmai munka ne szenvedjen csorbát.

Hozzáteszik: a jövő évre vonatkozó költségvetési számok idén novemberben válhatnak véglegessé, az ELTE ez évi költségvetése az energiaárrobbanáshoz kapcsolódó többletköltségeket nem tartalmazza. Ennek a problémának a megoldása tekintetében folyamatos egyeztetések zajlanak. A jövő évre vonatkozó egyetemi terveket a végleges számok, illetve az energiaszolgáltatókkal megkötött szerződések ismeretében lehet kialakítani.

„Ezúton tájékoztatjuk mind az egyetemi, mind a szélesebb közvéleményt, hogy amint az egyetemi vezetés konkrét információval rendelkezik, közvetlenül és időben tájékoztatni fog minden érintettet” – zárul a közlemény.