Nyitókép: Thomas Faull/Getty Images

Kalkulátorral és kisokossal állt elő az MVM

Infostart
2022. július 21. 20:04
Sok kérdésre választ kínál a szolgáltató.

A csütörtökön megjelent új rendelet értelmében augusztustól az átlagfogyasztás szintjéig valamennyi magyar háztartás továbbra is a korábbi áron kapja az energiát, és az átlagfogyasztás fölötti részre vonatkoznak az új tarifák. A rendelet a földgáz esetében havi 144 köbméteres, a villamos energiánál havi 210 kilowattórás sávot határozott meg.

Az áram esetében 2523 kWh/év fogyasztásig 36 forintért kapják a fogyasztók kWh-ként az áramot, e fölött pedig 70 forint 10 fillérért. A valós, tehát a versenypiaci ára az áramnak 268 forint 90 fillér.

A földgáznál a kedvezményes tarifa az 1729 köbméter/év fogyasztásnál 102 forint köbméterenként, fölötte 747 forint, a valós piaci ár pedig 1020 forint

Az MVM oldalán kalkulátorokat tettek közzé, amelyek segítségével mindenki kiszámolhatja az augusztustól esedékes árakat a fogyasztása alapján.

A társaság a részletes információk menüpont alatt a leggyakoribb kérdéseket válaszolja meg. Kiderül, hogy mi vonatkozik a többgenerációs családi házakra, ahol egy mérő van, lesz-e külön leolvasás, lehet-e most diktálni és mi vonatkozik az előre fizetős mérősökre.