Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Felfüggesztették az LMP-alapító párttagságát egy Facebook-poszt miatt

Infostart
2022. február 9. 18:09
Hajdu Mária Hajnal Mikós diplomaügyét tette szóvá, emiatt fegyelmi indított ellene a pártja.

Az LMP alapításakor, 2009-ben még nem gondoltam volna, hogy 13 évvel később fegyelmi eljárást kezdeményez ellenem a párt elnöksége, és felfüggeszti a tagsági jogviszonyomat, mindezt egy Facebook-posztban feltett kérdés miatt – írja Facebook-oldalán a párt Hegyvidéki Önkormányzati képviselője.

Egy két nappal korábbi bejegyzésében a választókerület közös ellenzéki jelöltkének diplomaügyét firtatta, hogy Hajnal Miklós miért miért állíthatta következmények nélkül magáról azt, hogy ő közgazdász, amikor egyértelműen nincs ilyen végzettsége. Szerinte indíthattak volna más, tisztességesebb jelöltet is, de a teljes ellenzék, köztük az LMP is, még mindig Hajnal Miklós mellett áll.

Emellett a közös miniszterelnök-jelöttnek is kérdést tett fel: "tisztességes-e a kettős mérce? És vajon ilyen jelölttel egy hajóban is vezet az út felfelé?”"

Mint írja, választ nem kapott, viszont fegyelmi eljárást indítottak ellene. "13 éve alapítóként azért hoztuk létre ezt a pártot, hogy bebizonyítsuk, lehet máshogy politizálni, tisztességesebb, tisztább és igazabb közélet megteremtéséért küzdöttünk. A szekértábor-logika meghaladását tűztük ki célul. Szomorú látni, hogy ezeket az elveket, amelyek én máig vallok, a párt elfeledte, és egy rövid távú cél érdekében elvtelenül feladta" – fogalmaz a képviselő.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Felfüggesztették az LMP-alapító párttagságát egy Facebook-poszt miatt
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást