Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Elszámoltatná a kormányt az ingyenes tesztekre kapott uniós támogatással Ujhelyi István

InfoRádió
2022. január 12. 15:21
Kikéri az Európai Bizottságtól az ingyenes Covid-tesztekre adott uniós támogatás elszámolását. Az MSZP európai parlamenti képviselője szerint a 900 millió forintos keret felhasználása erősen korrupciógyanús. Az ellenzéki politikus egy sajtótájékoztatón beszélt erről, amelyet online tartott meg, mert megfertőződött a koronavírussal.

Miközben Magyarországon nagyságrendileg 19 ezer forint egy Covid-teszt, addig az Európai Bizottság átalányára 40 euró, tehát jóval kevesebb – fogalmazott online sajtótrákoztatóján Ujhelyi István, aki szerint ez azt jelenti – miután szerinte egészen biztosan a magyar kormánynak nem kell többért beszereznie teszteket a nemzetközi piacon, mint mondjuk az Európai Bizottságnak –, hogy „ezzel megint valaki nyerészkedik”.

Hozzátette: miután a kormány semmilyen módon nem reagált a múlt heti kérdéseire, tovább kívánja folytatni az ügyet.

„Gyanús, hogy valami súlyos dologra tapintottam rá” – fogalmazott emlékeztetve, hogy 900 millió forintot kapott a magyar kormány vissza nem térítendő forrásból, hogy azt tesztekre költse. Ujhelyi István szerint a kérdés csak az, hogy kiken keresztül és hogyan, mire használták fel ezt a forrást.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Ujhelyi István: gyanús, hogy valami súlyos dologra tapintottam rá
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást