Nyitókép: MTI/Varga György

Négyes tragédia - óriásit repült a vonattal ütköző autó (képek)

Infostart
2022. január 1. 14:33
Több baleset is történt már ezen a helyen. Gyásznapot hirdettek.

A személyautó és a vonat ütközése Tapolca közelében, a 7345-ös számú út vasúti átjárójánál történt január 1-jén. (Frissítés: vonatközlekedésben fennakadások voltak, de a helyszínelés délután véget ért, Tapolca és Badacsonytördemic-Szigliget között ismét közlekedhetnek a vonatok. A Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalon a délután folyamán helyreállhat a menetrend szerinti közlekedés.)

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a balesetben három fiatal férfi és egy fiatal nő a hunyt el a helyszínen, egy 17 éves nőt pedig életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopterrel vittek kórházba.

Tapolca polgármestere a város hivatalos közösségi oldalán azt írta: az áldozatok sümegi és csabrendeki fiatalok voltak. Családjaiknak felajánlotta a tapolcai önkormányzat segítségét, amelyről a két település polgármesterét is tájékoztatta. A tragédia miatt január 2-át gyásznappá nyilvánítja és kezdeményezi a MÁV-nál, hogy a vasúti átjáróba sorompót helyezzenek ki, mert több baleset is történt már ott.

MTI/Varga György
MTI/Varga György

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arról számolt be, hogy a balesethez a badacsonytomaji hivatásos, a tapolcai önkormányzati és a szintén tapolcai önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik a műszaki mentés mellett a vonat utasainak átszállításában is segítettek.