Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Szerdától lehet regisztrálni a gyerekeket oltásra

Infostart
2021. december 3. 12:22
Az 5–11 éveseknek való Pfizer-szállítmány a tervezettnél hamarabb, december 14-én érkezik. Az igényeket a házi gyerekorvosoknak kell előre felmérniük a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által kiküldött levél alapján.

December derekán, tervezettnél egy héttel korábban érkezik az 5–11 éves korosztálynak szánt Pfizer oltás Magyarországra, a szülők pedig előreláthatólag december 8-tól tudnak majd online időpontot foglalni gyerekeiknek – derül ki abból a hvg.hu birtokába jutott körlevélből, melyet a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő küldött a házi gyerekorvosoknak.

A levélen Muzsay Géza országos kollegiális házi gyermekorvosi szakmai vezető és Békássy Szabolcs országos kollegiális háziorvosi szakmai vezető aláírása szerepel.

A tájékoztatás szerint a védőoltások beadásának egyik helyszíne a kórházi oltópont lesz, ugyanakkor a házi gyermekorvosi és vegyes praxisokban is beadhatják a Pfizer vakcinát. Mivel egy ampulla 10 adagos kiszerelésű, rendelőnként 10 fős csoportokat kell létrehozni.

A levél szerint házi gyerekorvosoknak előzetesen fel kell mérniük, hogy hány gyereket akarnak náluk beoltatni a szülők. Erre alig öt napjuk van, a felmérés visszaküldésének határideje december 7-e, kedd – hívja fel a figyelmet a lap.