Nyitókép: Facebook/Dobrev Klára

Gyurcsány Ferenc: nincs alku a Fidesz világával

Infostart
2021. október 1. 11:49
Dobrev Klára eredményértékelő, győzelmet bejelentő sajtótájékoztatóján felszólalt a DK elnöke is.

Az első fordulóban a Demokratikus Koalíció (DK) által jelölt Dobrev Klára nyerte meg a baloldali előválasztás miniszterelnök-jelölti versenyét. Késő este sajtótájékoztatót tartottak, amelyen a győztes jelölt, illetve Molnár Csaba kampányfőnök, a DK alelnöke mellett Gyurcsány Ferenc pártelnök, volt miniszterelnök is felszólalt.

Amellett, hogy méltatta feleségét, szót ejtett pártja elmúlt 10 évéről is. "Pokoli hosszú volt ez az út létezésünk egyszerű elismerésétől kezde a mai napig. Nem fogok ezen végigmenni, egyetlen dologról szólnék összesen, mielőtt átadnám jelölt asszonynak a szót - arról, hogy van-e valami titka ennek a tíz évnek, ami ide vezetett minket. (...) Ez egy olyan párt, amely nagyon világosan tudta mindig, hogy mit jelent az a számára, hogy egyszerre hazafias és európai politikát akar csinálni.

Nincs alku a Fidesz világával,

és ez nem személyes hatalmi küzdelem, hanem a hazánkért való megingathatatlan küzdelem. Ez a párt nagy meggyőződéssel áll ki embereiért, tagjaiért, vezetőiért - elmegyünk nagyon messze egymásért, mert tudjuk, hogy csak akkor hiheti rólunk azt az ország, hogy mindenkire vigyázni fogunk, ha magunkra is tudunk vigyázni, és mi vigyázunk magunkra."