Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Új masinákkal találkozhatunk az aluljárókban

Infostart
2021. szeptember 14. 08:29
Bevásárolt aluljárótakarító-gépekből a FKF.

A magasabb színvonalú szolgáltatás érdekében az FKF az elmúlt hetekben új aluljárótakarító-gépeket vásárolt, amelyek zöme a napokban megérkezett és munkába is állt – olvasható a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) közleményében.

A beérkezett gépek elektromos hajtású, akkumulátoros, hengerkefés, ráállós kivitelű súroló-szívógépek. Előnyük, hogy a padlózat fertőtlenítőszeres súroló mosását követően a nedvességet is felszívják. Ezáltal a célgépek nem hagynak csúszós felületet maguk mögött, az így megtisztított területet a munkavégzést követően azonnal vissza is adhatják a gyalogos forgalomnak.

FKF Sajtó

Kiemelik, az FKF kollégái egy ilyen gép segítségével egy óra alatt akár 1500 m négyzetméter felület professzionális takarítását is el tudják végezni. A munkába állított 8 új eszköz elsődlegesen a négy kiemelt, nagy forgalmú aluljáró tisztán tartásában segíti az FKF munkáját: két–két darab padlótakarító-gép

a Blaha Lujza téri, a Nyugati téri, az Etele úti és az Örs vezér téri aluljárókban állt szolgálatba.

Ezekben az aluljárókban az FKF munkatársai napi két műszakban végzik a kézi takarítást, valamint a padlózat gépi takarítását. Továbbá a lakossági igényekre is reagálva, heti egy alkalommal nedves technológiával koncentrált fertőtlenítő takarítás keretében is megtisztítják az aluljárók területét.

Hozzáteszik: a főváros közismerten nehéz gazdálkodási helyzete miatt a köztisztasági feladatokra is kevesebb forrás jut. Ennek ellenére az FKF-nél kiemelt szempont, hogy alacsonyabb üzemeltetési költségek mellett is biztosítható legyen a közterületek tisztasága. A társaság ugyanakkor fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy

Budapest tisztán tartása többszereplős feladat,

amelyben a főváros cégei mellett az egyes kerületi önkormányzatoknak, valamint az ingatlantulajdonosoknak és a lakosságnak is komoly feladata van. Emellett a jelentős mennyiségű hulladékot termelő gazdálkodó szervezeteknek is komoly kötelezettségük áll fenn a közterületek tisztán tartásában.

FKF Sajtó