Nyitókép: MKIK

Egyedülálló lehetőséget kínál az MCC doktoranduszoknak

Infostart / InfoRádió - Varga Mónika
2021. augusztus 14. 10:50
Már az egyetemek doktori iskoláiban tanuló hallgatók számára is elérhetők a Mathias Corvinus Collegium képzései. A PhD-programra szeptember 5-ig lehet jelentkezni.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozó intézmény doktori programot indít ősztől. A képzés során a doktoranduszok gyakorlati tudására koncentrálnak, ismertette az InfoRádiónak Havasi Benigna akadémiai ügyekért felelős igazgatói megbízott. Mint mondta, a jelentkezők egy akadémiai mentort kapnak maguk mellé, akikkel közösen kutathatnak. Ennek során a kiválasztott oktató személyes mentorlásában is részesíti az érintettet, amit az MCC hiánypótlónak tekint – fűzte hozzá.

Azok jelentkezését várják a programba, akik doktori hallgatói jogviszonyban állnak valamely felsőoktatási intézménnyel, vagy doktori tanulmányaikat legkésőbb 2021 őszén megkezdik. A jelentkezőknek kutatási tervet kell készíteni, ami illeszkedik a Mathias Corvinus Collegium kutatási témáiba, ami a jog, a nemzetközi kapcsolatok, a közgazdaságtan, a média, társadalomtudományok, pszichológia, migráció, klímaváltozás, ifjúságkutatás és a magyar–német kapcsolatok.

A diákok a program keretében rendes kutatóként, munkaszerződéssel dolgoznának az MCC-ben, amivel azt szeretnék elősegíteni, hogy el tudjanak kezdeni doktoranduszokként is dolgozni akadémiai–tudományos szférában. A doktoranduszok a havi javadalmazás mellett igény esetén kollégiumi szállást is kapnak.

Jelentkezni szeptember 5-éig lehet.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Doktoranduszok jelentkezését várja az MCC
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást