Nyitókép: NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A Kisalföldön is öröm lesz nyeregbe pattanni

Infostart
2021. május 29. 07:30
Győr és Pannonhalma között összesen 17,7 kilométer hosszú kerékpárút épül, amelyből 11,6 kilométer teljesen új építésű szakasz lesz.

A befejező munkákat végzi a kivitelező Colas Út Építőipari Zrt. a két települést összekötő kerékpárúton. A kerékpáros útvonal fejlesztése az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában – és a Modern Városok Program keretében – hazai finanszírozásból valósul meg, nettó 1,8 milliárd forint értékben – írja a magyarepitok.hu.

Győr és Pannonhalma összesen 17,7 kilométer hosszú kerékpárút épül, amelyből 11,6 kilométer teljesen új építésű szakasz. További 6,1 kilométeren pedig a meglévő mezőgazdasági, önkormányzati, valamint gyalog- és kerékpárutakat újították fel, szélesítették ki, illetve közlekedést segítő burkolati jeleket festettek fel. A teljes szakaszon 495 darab KRESZ táblát helyeztek ki, ezzel segítve az eligazodást és a biztonságos közlekedést. Sőt, Győrújbarát és Écs településeken két új fény- és félsorompóval is biztosított vasúti átjárót létesítettek a kerékpáros közlekedés biztonságos átvezetésének érdekében.

Győrben, Győrújbaráton és Écsen egy–egy, míg Pannonhalma területén további három pihenési lehetőséget alakítanak ki a beruházás keretében.