Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Nagy fegyelem mellett indulhat újra a kulturális élet

Infostart
2021. május 27. 17:21
Az Emmi kultúráért felelős államtitkára úgy látja, a pandémia alatt a kulturális élet szereplői bebizonyították: pozitív üzenetekkel jól tudnak hozzájárulni a vírus legyőzéséhez.

Fekete Péter az ATV Start című műsorában azt mondta: most, hogy fokozatosan elkezdődött a nyitás, bebizonyosodik, hogy ez alatt az egy év alatt a kulturális intézmények szereplői nem a lábukat lógatták, hanem dolgoztak, új színházi darabok, koncertek, dalok születtek, így készen áll a kultúra arra, hogy az orvosoktól, az egészségügytől átvegye a stafétát, és az élet újraindításának a feladatát vigye.

Mint fogalmazott, egyelőre nem tudni, hogy dömping indul-e meg, megrohanják-e a rendezvényeket az emberek, vagy vissza kell őket csalogatni. A tavaly nyári nyitás alapján azonban azt látják, hogy kell motiválni az embereket.

Az elmúlt egy év során komoly kommunikációs rendszer alakult ki, az intézmények elmondják, milyen nehézségeik vannak, ezt az operatív törzsnek javaslatként továbbítják, de a járványügyi szakemberek tudják eldönteni, mit lehet tenni, mikor van itt az ideje a nyitásnak – tette hozzá az államtitkár.

Fekete Péter úgy látja, az intézményvezetők nagy fegyelmet tartanak, ezért bízik abban, hogy a kulturális intézmények újra el tudják indítani az életet, azzal együtt, hogy a hamarosan startoló zenés–táncos rendezvények szervezőinek nagy odafigyeléssel kell majd viseltetniük, hogy a járvány ne térhessen vissza.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!