Nyitókép: MTI/Varga György

Mi lesz az eddigi enyhítési intézkedések fényében a vendéglátóhelyekkel?

Infostart / MTI
2021. március 26. 17:50
Az egyik legrosszabb helyzetben lévő szektorban sokan az utolsó számokhoz jutnak azon a bizonyos centin, amit az enyhülésre várva hónapok óta vágnak.

Sokan, főleg a kocsmákat, vendéglőket, éttermeket üzemeltetők várták a bejelentést, hogy náluk is lesz valamiféle enyhítés húsvétkor vagy azután. Gulyás Gergely péntek délutáni rendkívüli tájékoztatóján kiderült, hogy erről egyelőre szó sincs.

Orbán Viktor miniszterelnök nemrég Izraelben járva úgy fogalmazott, hogy ott látta „a járvány utáni élet jeleit, láthattam teraszokat, induló éttermeket, nekilendült gazdasági életet”, és ez is megcsillanthatta a reményt a vendéglátósoknak, de a miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentései között semmi olyan nincs, ami változtatna a helyzetükön.

Gulyás Gergely arról számolt be, hogy 2,5 milliós első vakcinás beoltottságnál enyhítés jön, a szolgálótoknak, az üzleteknek ez könnyebbséget jelent, nyitnak az iskolák, óvodák is, este tíztől lesz csak kijárási tilalom, ám a vendéglátósok a jelen szabályok szerint a teraszt sem nyithatják ki és nem fogadhatnak vendégeket létszámkorlátozással sem. Róluk nem esett szó. Marad számukra az eddigi helyzet, tehát az elvitel és a házhoz szállítás. De azzal a többség egyre nehezebben képes betömni a lyukakat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!