Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Bíróság dönthet az MSZP elnökei ügyében

Infostart
2021. február 19. 07:32
A Pest megyei szervezet támadta meg a kongresszus döntését.

Már a nyáron ítéletet hozhat a bíróság abban az ügyben, hogy szabályosan tartották-e meg az MSZP tavalyi tisztújító kongresszusát, ahol vitatható körülmények között választották meg Tóth Bertalant és Kunhalmi Ágnest a párt társelnökeivé. Amennyiben a törvényszék szerint jogellenes volt a kongresszus, úgy azt meg kell majd ismételni – értesült a Magyar Nemzet.

A Fővárosi Törvényszék befogadta a Pest megyei MSZP perindítványát, amelyben a párt tavaly őszi tisztújító kongresszusának hatályon kívül helyezését kezdeményezték – mondta a Magyar Nemzetnek a szervezet korábbi elnöke, Kovács Barnabás. Befogadták azt az indítványukat is, amelyben azt kérték, hogy a bíróság mondja ki, a kongresszus előtt jogellenesen oszlatták fel a párt Pest megyei szervezeteit.

A kongresszuson nem szavazhattak a párt feloszlatott Pest megyei szervezete, ezzel próbálták kiszorítani Mesterházy Attilát, aki végül nem is indult az elnöki pozícióért. Kovács azt mondta, azért nem ő a Pest megyei elnök, mert kizárták a pártból.