Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Gyurcsány Ferenc: mind a 106 helyen lesz előválasztás

Infostart
2021. február 16. 07:10
A politikust meglepte, hogy "ilyen harmonikus" az ellenzéki együttműködés.

Úgy tűnik, eldőlt, hogy mind a 106 egyéni választókerületben előválasztás lesz a 2022-es országgyűlési választás előtt – legalábbis erről beszélt Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Hozzátette, szerinte az előválasztás során esetleg felizzó vitákat félre fogják tenni a 2022-es választás idejére.​

Gyurcsány Ferenc úgy látja, nagy alázattal készülnek az ellenzéki pártvezetők a kormányzásra. Ezek az asszonyok és férfiak meg fogják ezt oldani – fogalmazott, hozzátéve: a nála később a politikába lépett politikustársai nem kérnek abból, hogy elmesélje nekik, milyen volt kormányozni. Elmondása szerint meglepte, hogy ilyen harmonikus az ellenzéki együttműködés, és hogy „milyen szépen csinálják ezek együtt".

Szerinte az elmúlt időszakban bebizonyosodott, hogy a kaszárnyafegyelem nem azonos a kormányzóképességgel. A menedzsment-funkciókban téblábol a kormány – fogalmazott Gyurcsány Ferenc. Bele fognak bukni, a következő év erről a bukdácsolásról fog szólni – vélte.