Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Fogy a levegő a szórakozóhelyi dolgozók körül

Infostart / InfoRádió - Rezsek Győző
2020. november 5. 06:15
Bíznak abban, hogy szüneteltethetik a vállalkozásukat és mentesülnek a járulékfizetés alól azok, akik a szórakozóhelyeken dolgoznak. A kedden bejelentett korlátozások miatt ugyanis egyáltalán nem lesz bevételük például a lemezlovasoknak sem.

Olyan helyzetbe kerültek, mint egy munkás, ha bezárna a gyár, és hiába akarna dolgozni, termelni, nem lehetne – fogalmazott az InfoRádiónak a DJ Szövetség alelnöke. Hozzátette: bíznak abban, hogy a rendkívüli helyzetről és a zenés-táncos (nem ületetett) szórakozóhelyek bezárásáról szóló ismert bejelentést követni fogja egy gazdasági bejelentés is, hogy az érintettek legalább szüneteltetni tudják a vállalkozásaikat, és ne kelljen közterheket fizetniük.

Spiegelhalter László a tavaszi leállást és az abból fakadó bevételkiesést illetően megjegyezte, bár pontos kimutatása abban a szegmensben vélhetően senkinek sincsen, a saját cége esetében egészen augusztus 8-ig egy darab számlát sem állított ki, hiszen nem volt munka.

Sok szórakozóhely és klub ráadásul már a szeptember elejétől érvényes – reggel 6-tól este 11-ig tartó – nyitvatartást sem vállalta, mondván, képtelenség annyi bevételt termelni, hogy legalább nullára kijöjjön a vállalkozó: az ott dolgozó emberek pénze, továbbá a bérleti díj és az esetleges rezsiköltség meglegyen. Most sajnos a többi klub is leáll – tette hozzá a DJ Szövetség elnöke, újfent kifejezve reményét valamiféle állami segítségre a szakmába dolgozok számára.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Fogy a levegő a szórakozóhelyi dolgozók körül
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást