Nyitókép: Pexels

Oktatási Hivatal: közösségi szolgálaton nem múlt érettségi

InfoRádió
2020. szeptember 22. 13:17
A járványhelyzet miatt bár számos változással találkozhattak a diákok, a kötelező iskolai közösségi szolgálat teljesítését a legtöbb helyen rugalmasan meg tudták oldani az intézmények és a fiatalok is, például a digitális tér segítségével. Érettségi emiatt nem maradt el.

Az Oktatási Hivatal megbízott elnöke az InfoRádiónak megerősítette, hozzájuk nem érkezett bejelentés olyan esetről, amikor valaki azért nem tudott volna érettségi vizsgát tenni, mert ne lett volna meg a közösségi óráinak a kötelező száma (50 óra).

Brassói Sándor emlékeztetett, az kívánt óraszámokat négy–öt év alatt kell megszervezni, a felméréseikből pedig az derül ki, hogy a diádok 99 százalékánál ez nem az utolsó félévre marad; az osztályfőnökök, a koordináló pedagógusok ezt komolyan veszik, és számon tartják, hogy haladnak a diákok, tette hozzá.

A járványhelyzet alapvetően nem változtatott az iskolai közösségi szolgálaton, kevés kérdés is érkezett ezzel kapcsolatban az Oktatási Hivatalhoz – tette hozzá a szakember. A tavaszi hónapokban ugyanakkor elsősorban azok a szabadtéri programok örvendtek nagyobb népszerűségnek, amelyek alkalmasak voltak a megfelelő távolságtartásra, ellenben a zárt teres foglalkozásokkal. Azonban lehetőség volt a digitális oktatáson keresztül, a virtuális térben is közösségi szolgálatot végezni. Brassói Sándor szerint nem okozott mindez különösebb problémát.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Oktatási Hivatal: a közösségi szolgálaton nem múlt érettségi
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást