Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Perre megy az MSZP felfüggesztett Pest megyei vezetője

Infostart
2020. szeptember 9. 11:29
Leszámolásnak tartja Fekete Zoltán, hogy nem sokkal a tisztújítás előtt döntött úgy a párt etikai bizottsága, hogy feloszlatja a Pest megyei szervezetet.

Szeptember 19-én tisztújítást tart a szocialista párt. A női társelnökjelölt Kunhalmi Ágnes, a férfi társelnöki posztért Őri László mellett Tóth Bertalan és Mesterházy Attila is ringbe száll. Fekete Zoltán, az MSZP Pest megyei szervezetének felfüggesztett elnöke szerint leszámolás történt azzal, hogy a szocialista párt nem sokkal a tisztújítás előtt feloszlatta a Pest megyei szervezetét. Fekete az ATV Híradónak azt mondta, bírósághoz fordulnak az ügyben.

Szerinte a legnagyobb probléma, hogy egy magát demokratikusnak mondó pártban semmilyen megszólalási lehetőségük nincs. Sorsukról szombat éjjel, elektronikus szavazás keretében döntenek, a Pest megyei küldöttek így biztosan nem szavazhatnak a tisztújító kongresszuson.

Molnár Zsolt azt mondta, nem volt más lehetősége a párt etikai bizottságának, ugyanis elmondása szerint olyan fokú szabálytalanságok mellett működött a Pest megyei szervezet, ami az egész közösséget veszélybe sodorhatta volna. Ezért fogják most újjá szervezni.

Mesterházy Attila szerint olyan értelemben személyes ügyről lehet szó, hogy nagyrészt az ő támogatóit, barátait és szövetségeseit távolították el, ezért úgy gondolja, számára biztosan hátrányt fog jelenti a kongresszuson.

Tóth Bertalan MSZP-elnök szerint a Pest megyei helyi MSZP-szervezetek 80 százaléka szabálytalanul tartott tisztújítást. 18 megyében és a fővárosban rendben zajlottak le a tisztújítások, egyedül Pest megyében volt probléma. Az elnök úgy látja: nem lehetett szőnyeg alá söpörni a problémákat, az MSZP etikai bizottsága és vezetése nagyon nehéz döntést hozott.