Nyitókép: Varga György

Kellemetlen meglepetés a balatoni kompokon

Infostart
2020. június 8. 05:23
A balatoni kompon június 1-től 100 forinttal emelkedett a teljes árú személyjegy díja. A Balaton-parti településeket összekötő menetrendi hajóközlekedés esetében csak a legrövidebb útvonalakat jelentő „I-es” díjzóna teljes árú személyjegyének ára nőtt 100 forinttal..

A balatoni kompon a teljes árú személyjegy drágulásán kívül a többi díjtétel változatlan maradt. A BAHART a hirbalaton.hu megkeresésére közölte, hogy a Balaton-parti településeket összekötő menetrendi hajóközlekedés esetében csak a legrövidebb útvonalakat jelentő „I-es” díjzóna teljes árú személyjegyének ára nőtt 100 forinttal, a további három díjzóna esetében a menetjegy árak nem változtak. Szintén 100 forinttal emelkedett az egyórás sétahajózás ára. A társaság a járványügyi intézkedésekhez igazodva egyelőre nem indít programhajókat.

A 2020. évi szolgáltatási díjakról az üzleti terv elfogadásakor a BAHART közgyűlése döntött.

Kollár József, a cég vezérigazgatója emlékeztetett arra, hogy a kompon szállított személyek után fizetendő menetjegy ára 2017. január 1-től változott legutoljára, így az eddig alkalmazott díj közel 3,5 éven keresztül nem módosult.