Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

576 koronavírus-fertőzött a magyar egészségügyben

Infostart
2020. június 1. 12:30
Az elmúlt héten tizennyolc szociális otthonban lakó beteg fertőződött meg, akik közül ketten hunytak el koronavírusban. Eddig 576 egészségügyi dolgozó fertőződött meg, ami az összes fertőzött 14,8 százalékát jelenti.

A megfertőződött egészségügyi dolgozók közül jelenleg négyen szorulnak kórházi ellátásra, a dolgozók többsége már meggyógyult – közölte az RTL Híradó érdeklődésére a Koronavírus Sajtóközpont.

Mint ismert, hétfő reggelre 3892-re nőtt a Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma. Egy idős, krónikus beteg hunyt el, így 527 főre emelkedett az elhunytak száma. 2156-an már meggyógyultak, számuk egy nap alatt kilenccel nőtt.

Az RTL veszélyeztetett krónikus betegekre vonatkozó kérdésére közölték: az operatív törzs javasolja, tartsák be a betegségükre vonatkozó orvosi előírásokat, tanácsokat. Lehetőség szerint figyeljenek a távolságtartásra, így ne vegyenek részt zárt térben tartott csoportos rendezvényen, és általában is kerüljék az olyan környezetet, ahol magas a fertőzésveszély, teszik hozzá.

Ne találkozzanak olyannal, aki a fertőzés bármely tünetét mutatja. Figyeljenek a személyi higiénére, a gyakori kézmosásra és a szellőztetésre, illetve, ha a fertőzés bármely tünetét észlelnék, forduljanak orvoshoz.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!