Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Húsz év két percben - meglepő videót posztolt Orbán Viktor

Infostart
2020. február 15. 10:51
Orbán Viktor vasárnap tartja idei évértékelőjét, amelyen várhatóan a kormány klímavédelmi akciótervének részleteiről és a nemzeti konzultációról is beszél .

Az európai ügyek mellett az új nemzeti konzultáció témáit, valamint a kormány klíma- és természetvédelmi akciótervének részleteit is ismertetni fogja Orbán Viktor miniszterelnök évértékelőjében, a Várkert Bazárban.

A Magyar Nemzet felidézi, hogy a miniszterelnök először első kormányzása idején, 1999-ben tartott évértékelő beszédet a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére. Orbán Viktor 2003-ban ellenzékből is értékelte az ország ügyeit, ekkor hirdette meg az "egy az ország, egy a zászló" jelszót.

Újfent miniszterelnökként 2010-et az összefogás, 2011-et pedig a megújulás esztendejének nevezte évértékelőjében, és ismertette ötéves tervét. Öt évvel később a miniszterelnök a kontinens jövőjét befolyásoló migrációs nyomást helyezte 2015-ös évértékelője középpontjába, az elmúlt két esztendőben pedig a keresztény értékek, köztük a családok átfogó támogatására került a legnagyobb hangsúly.

A miniszterelnök a vasárnapi esemény alkalmából videóösszeállítást tett ki Facebook-oldalára, ahol 1999-től kezdve mutat be képkockákat a korábbi, hasonló beszédekből. Orbán Viktor évértékelőjét vasárnap 15 órától élőben közvetíti az InfoRádió.