Nyitókép: Nagy Zoltán

Az idén felvételizők már nem a régi egyetemre jelentkeznek – hetilapszemle

InfoRádió
2020. február 13. 19:03
Míg a Mandiner a Corvinus Egyetem kancellárjával közöl interjút, addig a Figyelő az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetőjével. A HVG Angela Merkelt és a német CDU-t veszi górcső alá.

Az idén felvételizők már nem a régi Budapesti Corvinus Egyetemre jelentkeznek, hiszen új szakok, megújuló képzések és karok helyett intézeket várják majd a hallgatókat – mondta el Pavlik Lívia, az egyetem kancellárja a Mandinernek. A képzések nemcsak tartalmukban, hanem módszertanukban is megújulnak. Az alapítványi fenntartású egyetemeken a mostaninál több diák tanulhat állami támogatással – tette hozzá.

A Figyelő interjút készített az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetőjével. Zupkó Gábor elmondta, hogy a 2010-től hatályba lépő uniós költségvetés terén nagyok az eltérések, de ez mindkét irányban igaz – fogalmazott. Akad olyan tagállam, amelyik túl ambíciózusnak tartja, és olyan is, amelyik kevesli a keretbüdzsé tervezett főösszegét. Megjegyezte: Dániát leszámítva a nem a közös pénzt használó EU-s országoknak előbb-utóbb be kell lépniük az euróövezetbe.

A HVG arról ír, hogy kútba esett Angela Merkel terve a hatalom gördülények átadásáról, miután egy nem túl jelentős tartományi ügyből országos botrány kerekedett, ezután Annegret-Kramp-Karrenbauer CDU-elnök és reménybeli kancellárjelölt mind pártbéli posztját, mind kormányfői ambicióját feladta, bár az új jelölt megtalálásáig hivatalban marad. Az események eddigi egyetlen nyertese a AfD.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hetilapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást