Nyitókép: Cseke Csilla

Ügyvéd: a Viking Cruises sem érez felelősséget a Hableány katasztrófájában

Infostart / MTI
2020. január 24. 14:22
Nem hajlandó elismerni a felelősségét a Hableány sétahajóval történt katasztrófáért a Viking Sigyn tulajdonosa és a céget biztosító társaság sem – közölte a Hableány elhunyt kapitányának jogi képviselője az M1-en.

Gulyás Krisztián ügyvéd a köztelevíziónak nyilatkozva úgy fogalmazott, Viking Cruises vállalat hozzáállása az ügyhöz

összecseng a Viking Sigyn kapitányának védekezésével,

aki szintén nem érez felelősséget a történtek miatt.

A kárigény előkészítése szeptembertől decemberig tartott, majd megtörtént a kapcsolatfelvétel, de a tárgyalások megrekedtek. A Viking Sigyn úgy gondolja ugyanis, hogy ezt a dél-koreai, magyar és svájci hivatkozású ügyet egyedül Londonban lehet elbírálni – fogalmazott az ügyvéd.

Ha a kapitány képviseletében belemegy a londoni tárgyalásba, annak az is jogi következménye, hogy a többi kárigénylő is csak az ottani bíróságon tárgyalhatná az ügyét. Ezzel megfosztaná őket attól a joguktól, hogy szabadon döntsék el, miként és hol szeretnék érvényesíteni igényüket a Viking Sigynnal szemben – magyarázta az ügyvéd.

Tavaly május 29-én a Hableány sétahajó a Margit híd közelében összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval és elsüllyedt. A Hableányon 33 koreai turista, valamint a kéttagú magyar személyzet utazott, közülük csak hét embert sikerült kimenteni.

A Hableány-balesetről bővebben ITT olvashatnak.