Nyitókép: MTI / Bruzák Noémi

Az MSZP budapesti elnöke a kerületek felében ellenzéki győzelemre számít

Infostart / InfoRádió - Domanits András
2019. október 13. 20:53
Elégedett a főpolgármester-jelölti előválasztás veszteseinek kampánytevékenységével az MSZP budapesti elnöke. Molnár Zsolt az InfoRádiónak elmondta: arra számít, hogy a budapesti kerületek felében ellenzéki lesz a polgármester, Karácsony Gergely pedig szoros küzdelemben legyőzi Tarlós Istvánt.

Molnár Zsolt is egyetértett azzal, hogy a magas választási részvétel mindig jó egy demokráciában, vagy, mint fogalmazott: az, ami megmaradt belőle, ezért a párt nagyon örül annak, hogy sokan elmentek választani, az pedig hamarosan kiderül, hogy ez kinek kedvez.

Az MSZP budapesti elnöke köszönetet mondott Kálmán Olgának és Kerpel-Fronius Gábornak, a főpolgármester-jelölti előválasztás veszteseinek, amiért mind a ketten segítették Karácsony Gergely kampányát, továbbá minden aktivistának és ellenzéki pártnak, akik beszálltak az együttműködésbe. A politikus leszögezte:

"eredménytől függetlenül, folytatni kell ezt az utat".

Mint fogalmazott, kemény egy éven vannak túl. Voltak viták, kompromisszumok, három előválasztás - két főpolgármester-jelölti és egy kerületi -, azonban a VII. kerületen kívül egyértelmű viszonyokat tudtak teremteni, emelte ki, hozzátéve: hat párt és a civilek között kellett megteremteniük az egyensúlyt.

Molnár Zsolt jó esélyt lát rá, hogy az országos politikát nézve a budapesti kerületek felében ellenzéki polgármester lesz, és Karácsony Gergely szoros küzdelemben meg fogja nyerni a főpolgármesteri választást.

Percről percre tudósításunkat itt olvashatja.