Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Budapesten sem száll fel vagy le British Airways-gép

Infostart / InfoRádió - Dzsubák Tamás
2019. szeptember 9. 12:56
Kétnapos sztrájkot indítottak a British Airways légitársaság pilótái bérköveteléseik nyomatékosítására. Kurucz László, a Budapest Airport helyettes szóvivője az InfoRádiónak azt mondta: a Budapestről induló, vagy az oda érkező járatokat is törölték.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a brit légitársaság hétfői és keddi járatait törölte a pilóták sztrájkja miatt, ami a budapesti járatokat is érinti.

A Budapest Airport (BA) szerint a British Airways rendben tájékoztathatta az utasait, miután ők a Liszt Ferenc Nemzetközi Reptéren nem tapasztaltak sorban állás, tanácstalanságot. Visszajelzés, hogyha volt, akkor azt a légitársaság kaphatott, a BA nem tud panaszról, nyilatkozta a helyettes szóvivő. Kurucz László tájékoztatása szerint, az ilyen esetekben egyébként a légitársaság felajánlhat az utasoknak másik útvonalat, átfoglalást, de ebben a folyamatban sem vesz részt maga a repülőtér.

Bár a British Airways járatainak töltöttségéről nincsenek adataik, a szóvivő szerint 2,5-3 ezer utast is érinthet a munkabeszüntetés.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Budapesten sem száll le vagy fel British Airways-gép
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást