Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Íme az eddig ismeretlen jelöltek, egy volt újságíró, egy postás és egy villanyszerelő

Infostart / InfoRádió - Herczeg Zsolt
2019. szeptember 3. 20:26
Nyolcan szeretnének főpolgármesterek lenni október 14-én Budapesten. A kormánypárti Tarlós István, az ellenzéki Karácsony Gergely, a munkáspárti Thürmer Gyula, valamint a függetlenként induló Puzsér Róbert és Berki Krisztián mellett ringbe szállna három ismeretlen versenyző is: egy volt újságíró, egy villanyszerelő és egy postás.

Ács László a Zöldek Pártjának elnöke. A szervezet 54 ezer követővel rendelkező Facabook-oldalán azt írja, hogy korábban újságíróként dolgozott több nagy szerkesztőségben, majd a semmiből felépített négy piacvezető céget és volt egy saját bankja, de aztán tönkretették és elvették mindenét, még a hat gyerekét is el kellett hagynia, hogy biztonságban nőhessenek fel. Azt is fontosnak tartotta elmesélni, hogy

a középiskolában Rómeónak, az egyetemen pedig James Bondnak hívták a lányok.

Facebook-oldalának borítófotóján azt ígéri, hogy megvédi a Városligetet.

"Vállalkozással próbálkoztam, de az ember eljut egy bizonyos életkorba, amikor rájön, hogy az önmegvalósításnál fontosabb nincs, ezért most már csak politikával foglalkozom” – fogalmazott magával kapcsolatban Ács László még 2010 előtt a TV2 Mokka című műsorában.

Schlagmüller Gábor 1979 óta postás, de most főpolgármester szeretne lenni. Van egy Facebook-csoportja, ahová képeket rak fel az aláírásgyűjtéséről, de egyúttal panaszkodik is, hogy kevesen állnak meg a standjánál. Könnyen lehet azonban, hogy az induláshoz szükséges ötezer ajánlás összekalapozása mégsem jelent számára problémát, mert

ő hozta létre a Budapest régi képeken nevű Facebook-csoportot,

amelynek 120 ezer tagja van. Magáról annyit árul el, hogy 56 éves, Csillaghegyen született, élt a XVI. kerületben, de most a XIII.-ban lakik. Van saját, 17 pontos főpolgármesteri programja is: egyebek mellet tisztább, virágosabb és akadálymentesített várost, illetve elektromos buszokkal megközelíthető Gellért-hegyet ígér. Felújítaná a kórházakat és a pályaudvarokat, központosítaná a parkolási rendszert, létrehozna egy fővárosi tulajdonú építési vállalatot, bérbe adná az üres önkormányzati lakásokat és megszüntetné az illegális gyorsulási versenyeket.

Révész Ferenc is gyűjti már az aláírásokat. A 61 éves villanyszerelő azt írja a Facebook-oldalán, hogy

a Főpolgármesteri Hivatalban már jól ismerik őt

– ezzel arra utalhat, hogy beadványok tucatjaival próbálta elérni az önkényuralmi idők emlékét őrző utcanevek megváltoztatását. Ez a központi témája a főpolgármesteri programjának is. Első városvezetői intézkedése például az lenne, hogy Budapestet átkeresztelné Budapest Székesfővárosra. A fényképein rendszerint az üres standja látható, elmondása szerint azért, mert nincs, aki lefotózza, ezért ő maga végzi el ezt a munkát.

A választás hivatalos oldalán található információk szerint jelenleg még csak Tarlós István és Karácsony Gergely adta le az induláshoz szükséges 5000 aláírást.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Ismeretlen főpolgármester-jelöltek
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást