Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Minden budapesti polgármesterét újraindítja a Fidesz

Infostart
2019. június 26. 18:00
A regnáló kormányoldali kerületvezetők egytől egyig újra próbálkozhatnak ősszel, de négy ellenzéki vezetésű kerület fideszes polgármesterjelöltjéről is személyi döntés született a pártban.

Budapest-ügyi bejelentést tett a Fidesz: mint az Infostart.hu-nak küldött közleményből kiderül, a kormánypárt fővárosi elnöke Kocsis Máté marad, az elnökségben pedig Hassay Zsófia, Láng Zsolt, Fónagy János, Kucsák László, Kovács Péter és Szentgyörgyvölgyi Péter folytathatják a következő két évben.

Emellett egyhangú döntéseket hoztak a budapesti kerületi polgármesterjelöltekről: minden regnáló kerületvezető újra próbálkozhat.

Ahol nincs fideszes kerületvezetés, ott a következő személyi döntések születtek az induló fideszes politikus személyéről:

  • Bagdy Gábor - XIII. kerület
  • Rozgonyi Zoltán - XIV. kerület
  • Pintér Gábor - XV. kerület
  • Dódity Gabriella - XIX. kerület

A XX. és a XXIII. kerületben később lesz döntés a jelöltekről.

Az ellenzék közben országszerte készül. Az InfoRádió Esztergomtól Komlóig, Miskolctól Zalaegerszegig összegyűjtött számos olyan várost, ahol nagy valószínűséggel egy jelölt indul a kormánypártok jelöltjével szemben.

Ami Budapestet illeti, a jelenlegi állás szerint Tarlós Istvánnak több ellenzéki kihívója is lehet, nem csak a - Karácsony Gergely (MSZP-P), Kerpel-Fronius Gábor (Momentum), Kálmán Olga (DK) részvételével - szerdán véget érő előválasztás győztese, hiszen a független Puzsér Róbert és a liberális Sermer Ádám ugyanis főpolgármester szeretne lenni, az előválasztáson azonban nem vettek részt. A kerületeket tekintve a IV., a VI. és a XI. kerületben biztosan lesz közös ellenzéki indulás. Újpesten még nincs név, de Terézvárosban Soproni Tamás, a Momentum volt alelnöke, Újbudán pedig László Imre mögé állhat be a teljes ellenzék.