Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Szünetel a Hableány kiemelése, újabb köteleket húznak át

Infostart / InfoRádió
2019. június 11. 08:59
Hatalmas sérülést találtak a Hableány oldalán a búvárok, ezért leállítják a hajó kiemelését – jelentette az InfoRádió helyszíni tudósítója. Cikkünk folyamatosan frissül.

Erről eddig nem volt tudomásuk a szakembereknek. Félő, hogy kettéroppan a hajóroncs, ezért most újabb hevedereket és acélsodronyokat húznak át a hajó orra alatt, és rögzítik ezeket a Clark Ádám úszódaruhoz. Ezt követően folytathat csak a két hete elsüllyedt turistahajó kiemelése.

A búvárok feljöttek a felszínre, tart a szivattyúzás.

A helyszínre érkezett Pintér Sándor belügyminiszter is.

Ismét hordágyat készítettek a hajó mellé, vagyis vélhetően találtak még egy áldozatot, de a holttestet egyelőre nem tudják felszínre hozni.

A kedden reggel elkezdődött kiemelés első fázisa sikeres volt, a kapitányi vezetőállás kibukkant a vízből és már látszanak az utastér ablakai is. Összesen négy újabb áldozatot találtak. Köztük van a hatéves kislány, aki nagyszüleivel és édesanyjával érkezett Budapestre. A Hableány utasai közül így még négyet keresnek.

A kiemelési művelet akár 6 órán át is eltarthat.

A Hableány sétahajó május 29-én este süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni, hat embert még keresnek.

A dunai hajóbalesetről mindent elolvashat ITT.