Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Lemond az LMP vezetősége

Infostart / InfoRádió - Sánta András
2019. május 26. 22:03
Ha az LMP valóban nem jut mandátumhoz az európai parlamenti választáson, akkor a párt valamit nagyon rosszul csinált – mondta Kanász-Nagy Máté, a párt szóvivője az InfoRádiónak.

A vártnál sokkal rosszabb vasárnapi EP-választási szereplés miatt lemondott az LMP teljes elnöksége, vagyis a két társelnök, Demeter Márta és Keresztes László, illetve Kanász-Nagy Máté titkár, és Hajdú Mária, Józsa László, Kendernay János, Kis-Szeniczey Kálmán, Pálvölgyi Miklós és Turcsán Szabolcs – írja az Index a párt eredményváróján összehívott sajtótájékoztatójára hivatkozva.

Az LMP eredménye – úgy néz ki – nagyon rossz, küszöb alatti szám lesz

– ismerte el az InfoRádiónak Kanász-Nagy Máté. A párt szóvivője szerint ez nem az európai parlamenti kampánynak, a klímaváltozás elleni küzdelemnek szól, hanem az LMP tavalyi választások utáni nyári és őszi időszakának következménye. „Ezt nem felejtették el a választók, és ezért megbüntettek minket” – fogalmazott.

A pártnak B-terve is van: a vezetőség vállalja a felelősséget – emelte ki a szóvivő. Mint mondta: nyáron tisztújításra készülnek és új vezetőket választanak.

Kanász-Nagy Máté fontosnak tartja, hogy a zöldpolitika képviselete erősödjön az Európai Parlamentben. A klímaváltozás és a nagyvállalati profitértekekkel szembeni fellépés érdekében szükség van erre – tette hozzá. „Ez jelenti Európa megmaradásának zálogát” – fogalmazott. Mint mondta: Ausztriában, Németországban és Hollandiában is erősödtek a zöld pártok.

"A választók a 2018-as fiaskó után jogosan büntették az ellenzéket, kiváltképp az LMP-t" - írta a Facebookon Vágó Gábor, az LMP listavezetője.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lemond az LMP vezetősége - Kanász-Nagy Máté
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
LMP - a teljes vezetés lemond
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást