Nagy István: soha nem látott építkezés következik az agráriumban – lapszemle

Infostart / InfoRádió - Harangozó Éva
2019. január 22. 07:23
Soha nem látott építkezés következik az agráriumban – nyilatkozta a Világgazdaságnak az agrárminiszter. A Magyar Idők szerint közjegyzők neveit használják az ingatlanpiaci csalók. A Népszava az MNB legújabb képvásárlásáról ír. A fogyasztóvédelem két éve listázza a jogsértő webáruházakat – írja a Népszava. A Portfolió cikke szerint 2030-ig betiltanák a gázkazánokat az EU-ban. Egy holland társaság törne be a hazai napelem-üzemeltetési piac élére – írja a Magyar Idők.

Soha nem látott építkezés következik az agráriumban – nyilatkozta a Világgazdaságnak az agrárminiszter. Nagy István kiemelte: 2019-ben feláll az öntözési ügynökség és nekikezdenek az osztatlan közös földtulajdon csökkentésének is.

A Magyar Idők azt írja: közjegyzők neveit használják az ingatlanpiaci csalók. A lap idézi a közjegyzői kamarát, aki felhívja a figyelmet: az ingatlan megtekintése és a szerződés megkötése előtt előleget vagy foglalót ne fizessen a vásárló, ugyanis ilyen ügyletben a közjegyzők soha nem vesznek részt.

A Népszava cikke a Magyar Nemzeti Bank legújabb képvásárlásáról ír. A lap szerint a holland aranykor egyik kiemelt festőjének műve korábban nem volt a hazai gyűjtemény része, de az MNB Értéktár programja mégis 400 ezer eurót adott ki a festményért.

A Népszava azt írja: a fogyasztóvédelem két éve listázza a jogsértő webáruházakat. A cikk szerint a hibás tájékoztatás miatt eddig 559 akadt fenn az ellenőrzésen.

A Portfolio cikke szerint 2030-ig betiltanák a gázkazánokat az Európai Unióban. A lap idézi az EU lakossági hűtési-fűtési ágazatának dekarbonizációs stratégiáját vezető dán akadémikusát, aki szerint napkollektorok vagy a termálvíz fokozott alkalmazásával lehetne csökkenteni a háztartások szén-dioxid kibocsátását.

Egy holland társaság törne be a hazai napelem-üzemeltetési piac élére – írja a Magyar Idők. A lap szerint összesen 11,5 megawatt naperőművi kapacitás magyarországi megépítését jelentette be a cég, amelynek során 17 napelemparkot létesítenek majd az országban.